Velkommen til GeoLabs
GeoLabs er en showcase for idéer og teknologier, som du måske vil møde i fremtiden.
I GeoLabs undersøger, eksperimenterer og kombinerer vi forskellige ideer og muligheder. Derfor finder du heller ikke fuldstændig gennemarbejdede eller færdiglavede løsninger her.
Vi vil gerne invitere dig med indenfor i laboratorierne – for vi har brug for din feedback. Det kan være, at du f.eks. spotter lige netop det, der kan forløse potentialet i en af vores showcases, eller at du hellere så at eksperimentet selvdestruerede :-)
Uanset hvad, vil vi elske at høre din mening, om det vi arbejder med i GeoLabs.
Indhold på denne side:
IoT - "Internet of Things" vejen til et "smart miljø"
Vi bliver en lille smule begejstrede (Læs: faktisk en hel del!) i Udviklingsafdelingen i Geokon når samtalen falder på IoT. Med den rette tilgang, så har sensorer og andre dimser et stort potentiale for at nå nye højder i vores løsninger. Mulighederne er mange og idéerne er talrige: Kan vi præventivt afsløre potentielle forureningskilder?, kan vi forbedre indeklimaet?, kan vi sikre grænseværdier ikke overskrides i virksomhederne, landbruget og vandløbene? Kan vi sikre at investeringerne i klimamæssige forbedringer løbende er sikret?
En af de største udfordringer er, at en IoT løsning ikke nødvendigvis løser et 1:1 problem, i hvert fald giver det måske først stor værdi når det kombineres med andre datakilder. Data skal ofte være opsamlet over længere tid og i starten kan det svært at indentificere hvad der er relevant. Der er altså tale om en læringsproces og derfor opfordrer vi også til at komme igang, så vi i fællesskab kan løse fremtidens udfordringer.
Kunne du tænke dig at høre mere om mulighederne med IoT, så skriv til info@geokon.dk eller giv os et kald på 36 72 30 11.
Geokons IoT Platform
Vi har udviklet på vores egen platform for IoT, som selvfølgeligt baserer sig på standardteknologier. Læs mere om mulighederne her.
Indeklimamåling med sensorer - Klasseværelset
Indeklimaet har stor betydning for vores indlæringsevne og trivsel – uanset om vi er børn eller voksne.
Dårligt indeklima gør os trætte, uoplagte, irritable og ender nogle gange i en alt for insisterende hovedpine. Og typisk reagerer vi først, når skaden er sket. Vi skynder os at lufte ud, skrue ned for varmen, eller benytter os af andre små fif, der kan give ilt til hjernen og genskabe energien.
Men hvad nu, hvis man på en sjov og smart måde kan agere præventivt.
I GeoLabs arbejder vi med en IoT løsning, der holder øje med og måler niveauet af CO2, temperatur og luftfugtighed i et givent klasselokale. Vi anvender forskellige sensorer, bla. denne lille sensor, som kun måler 10x10 cm.
Vi har allieret os med en skoleklasse i Høje-Taastrup, hvor vi vil teste, hvordan og hvornår disse 3 parametre stiger og falder i lokalet i løbet af en skoledag.
Vi involverer børnene fra starten af, ved at de løbende, via 3 lysende lamper, der er forbundet med en IoT sensor, kan følge med i, hvordan indeklimaet opfører sig.
De 3 lamper repræsenterer hver en af de 3 parametre, vi undersøger i klasselokalet. Lamperne vil lyse henholdsvis grønt, gult eller rødt, som en afspejling af indeklimaet. Det gør det let for børnene at reagere på.
Billede: Lampe 1 Temperatur. Lampe 2 CO2. Lampe 3 Luftfugtighed.
Her og nu tilstanden på billedet ovenfor :
- Lampe 1 Grøn (temperatur) - alt er super godt, børnene hverken fryser eller sveder.
- Lampe 2 Rød (CO2) – der er ingen tid at spilde, nu skal der luftes ud.
- Lampe 3 Gul (Luftfugtighed) - Vi nærmer os grænseværdien.
Herudover er der selvfølgeligt et dashboard med grafer, hvor man kan følge med i målingerne over tid.
Kommentarer
0 kommentarer
Artiklen er lukket for kommentarer.